[2018-02-14] Να αθωωθεί ο σύντροφος Παναγιώτης Π.!

 Η δίκη γίνεται στις 16/2 στις 09:00 στο κτήριο 7 της Ευελπίδων. Θα είμαστε εκεί, απαιτώντας την αθώωση του συντρόφου Παναγιώτη.

(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης)

Tην Παρασκευή 16 Φλεβάρη (ύστερα από αναβολή που δόθηκε στις 7/2) συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Παναγιώτη Π., ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 3 Φλεβάρη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία πραγματοποιήθηκε κάτω από ασφυκτική πίεση διμοιριών των ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, λίγο πριν την πλ. Κλαυθμώνος επί της οδού Ευριπίδου όπου και συνελήφθη ο σ. Παναγιώτης.

[εδώ για το γεγονός: Να απελευθερωθεί τώρα ο σ. Παναγιώτης Π.]

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο εναντίον του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «διέπραξε βιαιοπραγίες, πετώντας πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς», πως είχε αποφασίσει «να εκτελέσει το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δηλαδή να προξενήσει σε άλλους σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας τους, με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους ή βαριά σωματική τους βλάβη», «έφερε μαζί του απαγορευμένο όπλο, πρόσφορο για επίθεση ή άμυνα». Οι κατηγορίες που φορτώθηκαν στο σύντροφο [με τη γνωστή μέθοδο της αντιγραφής και επικόλλησης] είναι: αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή εναντίον αστυνομικών οργάνων και παράνομη οπλοφορία, και απόκρυψη χαρακτρηριστικών. Η τελευταία μάλιστα κατηγορία επισύρει ποινή τουλάχιστον 2 ετών. Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς. Η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική σε όλη τη διαδρομή της από τη Σταδίου, στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην Ανδριανού, την Μητρόπολη, την Ευαγγελιστρίας και την Αγίου Μάρκου, δρόμους τους οποίους διέσχισε χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο. Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται ψευδώς το κατηγορητήριο τα ΜΑΤ καθ‘ όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν σε απόσταση αναπνοής προκαλώντας τους διαδηλωτές και παρεμποδίζοντας την ομαλή της διέλευση. Οι προπηλακισμοί των ΜΑΤ κλιμακώθηκαν απότομα στη συμβολή των οδών Ευριπίδου και Αγίου Μάρκου και μπροστά από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, όταν και επιτέθηκαν απρόκλητα στην ουρά την πορείας πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χτυπώντας με τα κλομπ όποιος ξέμεναν πίσω. Στο σημείο αυτό προσήχθη ο σ. Παναγιώτης.  Μάλιστα πριν οι διωκτικές αρχές βγάλουν από το κεφάλι τους τις παραπάνω κατηγορίες, οι άνδρες των ΜΑΤ –αντλώντας προφανώς από τα κατηγορητήρια των μετεμφυλιακών στρατοδικείων– του είχαν απαγγείλει με ειλικρίνεια το κατηγορητήριο κατά τη σύλληψή του: «Δεν ήθελες τη Μακεδονία να είναι ελληνική, ε; Τώρα θα περάσεις καλά.» Δεδομένου οτι το φρονηματικό σκεπτικό των Ματατζήδων δεν συνιστά κατηγορία, στη ΓΑΔΑ αποδόθηκαν εκ των υστέρων οι προκάτ κατηγορίες, που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά συμβάντα.

Η δίκη γίνεται στις 09:00 στο κτήριο 7 της Ευελπίδων. Θα είμαστε εκεί, απαιτώντας την αθώωση του συντρόφου Παναγιώτη.