Εκδήλωση στα Τρίκαλα για τον Κώστα Μπατίκα

Εκδήλωση στα Τρίκαλα για τον Κώστα Μπατίκα


Πολιτική εκδήλωση- εκδήλωση μνήμης με θέμα «ένας χρόνος απ’ το θάνατο του Κώστα Μπατίκα. Η θεωρητική και πολιτική συνεισφορά του στο εργατικό κίνημα», πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το Σάββατο 12/6 απ’ τη ο.β Τρικάλων της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, με ομιλητή τον σ. Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.


Στην εκδήλωση ειπώθηκαν λίγα λόγια για το βιογραφικό του συντρόφου, την επαφή του με το κίνημα από μαθητής γυμνασίου ακόμα, την αγωνιστική και αντιδικτατορική του δράση του στη Γερμανία, την δράση και τη στάση του στο ΚΚΕ ως στέλεχος πρώτης γραμμής μέχρι τη διαγραφή του το 1990. Για τη μετέπειτα πορεία του, την έκδοση του περιοδικού «Αριστερή Ανασύνταξη» και την ίδρυση της ομώνυμης οργάνωσης η οποία μετά την ενοποίηση με την Εργατική Πολιτική μετονομάστηκε σε κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ.


Τονίστηκε η επικαιρότητα της στάσης και της πρότασης που ανάπτυξε ο σ. Μπατίκας στην κοινοβουλευτική κρίση του ’89, πρόταση που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα και την υποχρέωση των κομμουνιστών να έχουν και να καταθέτουν αυτοτελή πρόταση στην βάση των εργατικών συμφερόντων. Μια τέτοια αναγκαιότητα υπάρχει και σήμερα, πόσο μάλλον που οι συνθήκες είναι σχετικά πιο ευνοϊκές για τους κομμουνιστές μπροστά στην απαξίωση που υφίσταται ο αστικός πολιτικός κόσμος.


Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους στην οποία τέθηκαν αυθόρμητα τα βασικά ερωτήματα της περιόδου: Τι προτάσσουμε αυτή την περίοδο; Τι λέει και κάνει η κ.ο Ανασύνταξη για τα κρίσιμα ζητήματα όπως το χρέος, η πολιτική διέξοδος κ.α;


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η σύζυγος του σ. Μπατίκα, Δωροθέα, ο γιος του Δημήτρης και αρκετοί συγγενείς, μιας και ο σύντροφος Μπατίκας κατάγονταν απ’ τα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα απ’ τα Στουρναρέικα Τρικάλων.Αναζήτηση