ΠΕΙΡΑΙΑΣ: αναβολή της δίκης των μαθητών διαδηλωτών του Δεκέμβρη

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: αναβολή της δίκης των μαθητών διαδηλωτών του Δεκέμβρη


Να πάψει κάθε δίωξη διαδηλωτών, να σταματήσει η καταπάτηση δικαιωμάτων, απαίτησε πλήθος Πειραιωτών, μαθητών, καθηγητών, που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 8 Οκτώβρη και έκλεισαν το δρόμο έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, την ημέρα της – εξ αναβολής – δίκης δύο μαθητών, ενός νέου και μιας νέας, απόφοιτων πια Λυκείων της Δραπετσώνας.


Η δίωξη εναντίον τους ασκήθηκε το περασμένο Δεκέμβρη για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση – πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στο κέντρο του Πειραιά, στις 11- 12- 08, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια..


Οι κατηγορίες ανυπόστατες, πλημμελήματα προκάτ, όπως και οι μαρτυρίες οργάνων σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιχείρηση συνήθης, αντιστροφής της πραγματικότητας βάναυσης κρατικής καταστολής και συγκάλυψης της κρατικής βιαιοπραγίας.


Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης τρομοκράτησης της νεολαίας στήθηκαν και διώξεις γονέων τεσσάρων άλλων μαθητών για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκων”. Τον Ιούνιο μάλιστα, μέσα στις εξετάσεις, κλήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές στην ασφάλεια Πειραιά “δι' υπόθεσιν τους”. Το σωματείο των καθηγητών διαμαρτυρήθηκε έντονα, δύο φορές επανειλημμένα, στην Ασφάλεια και απαίτησε από την Εισαγγελία Πειραιά, την 1η Ιουλίου 2009, την παύση κάθε δίωξης.


Τόσο η ΕΛΜΕ Πειραιά όσο και η επιτροπή για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, επαγρυπνούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.


Από τις εκδηλώσεις ενεργού υπεράσπισης των δικαιωμάτων της νεολαίας κατά τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη και μετά, υπενθυμίζουμε τις κοινές συνεντεύξεις Τύπου ΕΛΜΕ – ΔΣΠ (5/3 και 6/9 του 2009), τη μαθητική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (9/3/09 πλ. Κοραή), τη συγκέντρωση διαδήλωση έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, στις 9/3/09 για την – και τότε – αναβληθείσα δίκη των δύο ενήλικων μαθητών.


Η δίκη αναβλήθηκε και πάλι λόγω λήξης ωραρίου, (καθώς της δόθηκε ο αριθμός 32 στο πινάκιο, δύο μόλις μέρες πριν τη διεξαγωγή της!) και ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 6 Μαΐου 2010. Η τρομοκράτηση της νεολαίας και η καταπάτηση των δικαιωμάτων της δεν θα περάσουν!

Αναζήτηση