Επιτυχημένη σύσκεψη εργατικών σχημάτων

Επιτυχημένη σύσκεψη εργατικών σχημάτων

Με πιο προωθημένο πλαίσιο και ενιαιομετωπική λογική η παρέμβαση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο εργατικό κίνημα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη εργατικών σχημάτων που καλέστηκε από την Πρωτοβουλία Οικοδόμων στις 17 Οκτώβρη στα γραφεία του σωματείου των courier. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 100 αγωνιστές του εργατικού κινήματος, ενώ το λόγο πήραν 26 σύντροφοι σε μια διαδικασία που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.


Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η πρόταση της Πρωτοβουλίας Οικοδόμων για το περιεχόμενο της παρέμβασης και το σχέδιο δράσης, την οποία δημοσιεύουμε στις σελίδες 4 και 5 αυτού του φύλλου. Η συζήτηση κινήθηκε σε γενικές γραμμές στα πλαίσια που έθεσε η εισήγηση. Εντύπωση προκάλεσε η μεταφορά της εμπειρίας από το αεροδρόμιο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη 4 σωματείων τα οποία αποφάσισαν να συντονιστούν μεταξύ τους στη βάση πλαισίου αιτημάτων παρόμοιου με αυτό που πρότεινε η εισήγηση. Τα σωματεία αυτά σχεδιάζουν να διευρύνουν άμεσα τον συντονισμό και με τα υπόλοιπα σωματεία του αεροδρομίου. Και από αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται ότι είναι δυνατός ο συντονισμός σωματείων πέρα από τα συνήθη πλαίσια της επιρροής της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Στη σύσκεψη καταλήχτηκε η πραγματοποίηση νέας πιο διευρυμένης συγκέντρωσης στις 31 Οκτώβρη σε αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Επίσης, αποφασίστηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία από εκλεγμένους σύνεδρους του ΕΚΑ, οι οποίοι να καλέσουν σε συνέλευση του ΕΚΑ η οποία να συζητήσει το ασφαλιστικό. Τέλος, συμφωνήθηκε να προσανατολιστούν όλες οι δυνάμεις σε απεργιακή κινητοποίηση προς το τέλος του Νοέμβρη με αιχμή τα σωματεία των καθηγητών τα οποία μπαίνουν σε διαδικασία συνελεύσεων από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναζήτηση