Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17/06/11 η ΔΑΣ έλαβε 171 ψήφους από 41 που είχε στις προηγούμενες εκλογές, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ 159 ψήφους, (η ΠΑΣΚΕ στις περασμένες εκλογές είχε πάρει 131 ψήφους και η ΔΑΚΕ 72) και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» 67 από 46.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, κατέχοντας το 17% του εκλογικού αποτελέσματος, που μεταφράζεται σε 1 έδρα στο 5μελες Δ.Σ. του σωματείου και 3 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων. Από 2 έδρες πήραν οι 2 άλλοι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, σε ανακοίνωση της αναφέρει : “λειτουργώντας πάντα με αρχές και προσπαθώντας να περιφρουρήσει το σωματείο από περιπέτειες, ζήτησε από μέρες τώρα, στην γενική συνέλευση, να γίνει εκκαθάριση του μητρώου μελών και η εφορευτική επιτροπή να είναι το μόνο υπεύθυνο όργανο για τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, για να μην παρουσιαστούν φαινόμενα διπλοψηφίας, εγγραφών της τελευταίας στιγμής και για να διεξαχθούν δημοκρατικές εκλογές.

Οι άλλοι Συνδυασμοί, Συνδικαλιστική Ενότητα & ΔΑΣ- σε κοινό μέτωπο-απέρριψαν το αίτημα για καθαρά μητρώα, προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν το καταστατικό του σωματείου, να διακόψουν τις εκλογές στη μέση της διαδικασίας και είναι συνυπεύθυνες για τα φαινόμενα εκφυλισμού που παρουσιάστηκαν.

Συνάδελφοι, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που της δείξατε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε αποφασιστικά μέσα στο υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Για ένα σωματείο κατά κλάδο, μια Ομοσπονδία, ένα Εργατικό Κέντρο, μία ΓΣΕΕ, όλα «εκτός πάσης αστικής επιρροής» όργανα πάλης στα χέρια των εργατών, αυτοτελή και ανεξάρτητα απ το κράτος και την εργοδοσία.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ σε ένα ενιαίο πανεργατικό μέτωπο, ανεξάρτητα από φυλή-χρώμα-θρησκεία-εθνικότητα, πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας ενάντια στην κυβέρνηση, στο νέο και παλιό μνημόνιο, στο κεφάλαιο και τα σχέδια Ε.Ε., ΔΝΤ, Τρόικας.

Για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Αναζήτηση