[2020-03-07] Η «συνδικαλιστική μαφία» και το ΠΑΜΕ συμφωνούν στην «υπεράσπιση των συνόρων»!

Η «συνδικαλιστική μαφία» και το ΠΑΜΕ συμφωνούν στην «υπεράσπιση των συνόρων»!

Ο Πρόεδρος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, απέστειλε «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ», με την οποία στοιχίζεται πίσω από τη γραμμή Μητσοτάκη στο ζήτημα του κλεισίματος των συνόρων στον Έβρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναλαμβάνοντας τη βρώμικη δουλειά της προώθησης αυτής της γραμμής και στους κόλπους της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εργατικής τάξης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«…Τα πρωτοφανή γεγονότα, τονίζει  ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αναμφίβολα  «αποτελούν ασύμμετρη απειλή, με στόχο τόσο την κοινωνική όσο και την οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, καθώς και τον εκβιασμό της Ευρώπης». Εγείρουν ευρύτερα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συνολική γεωπολιτική ατζέντα και τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή μας, καθιστώντας αναγκαία την προάσπιση των συνόρων μας

Δεν περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο από τους προδότες της εργατικής τάξης.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ αντί να καταγγείλει αυτόν που μέχρι πρότινος αποκαλούσε «συνδικαλιστική μαφία», έβγαλε ανακοίνωση με την οποία στοιχίζεται επίσης με τη γραμμή Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό. Η μόνη διαφορά με τη «συνδικαλιστική μαφία»  στο θέμα της «υπεράσπισης των συνόρων» είναι η επισήμανση ότι:

«Η προστασία των συνόρων δε μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό, με «αυτόκλητους» υπερασπιστές που κάνουν επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ή με φωνές που μιλούν για εκτοπισμούς των προσφύγων σε ξερονήσια.»

Η ντόπια Σοσιαλδημοκρατία σε όλες της τις εκφράσεις, Παναγόπουλος, ΠΑΜΕ, Τσίπρας, παρέκαμψε τις διαφορές της και συντάχτηκε με την εθνική γραμμή, δηλαδή με τη γραμμή της αστικής τάξης και του Μητσοτάκη, στο όνομα της προστασίας των συνόρων.

Η στάση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκει μιμητές.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ νομίζει ότι μπορεί να υπερασπίσει ταυτόχρονα τα σύνορα και τους μετανάστες/πρόσφυγες, όπως ακριβώς η ηγεσία του ΚΚΕ νομίζει ότι μπορεί να προστατεύει τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της Ελλάδας και να καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό. Τα σύνορα όμως μπορούν να προστατευθούν μόνο με τη βία, από το επίσημο κράτος και τους «αυτόκλητους» υπερασπιστές (εθνικιστές και φασιστές).

Το συμφέρον της εργατικής τάξης δεν είναι η γενικόλογη υπεράσπιση των συνόρων αλλά η υπεράσπιση των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς προλεταριάτου στο οποίο ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων. Αυτά πρέπει να υπερασπιστούν τα συνδικάτα, ενάντια στη «συνδικαλιστική μαφία», ενάντια στην κυβέρνηση και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα του εθνικισμού και φασισμού. Αντιθέτως, όσο κι αν το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους εθνικιστές, αυτές οι καταγγελίες είναι ρητορείες χωρίς αντίκρισμα που εξαφανίζονται μπροστά στο βασικό που θέτει η ίδια η αστική τάξη: την προστασία των συνόρων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν στη στρατιωτικοποίηση της προσφυγικής κρίσης και την εργαλειοποίησή της από την εγχώρια κυβέρνηση για την εγκαθίδρυση του εθνικισμού, δηλαδή, της επίσημης αστικής ιδεολογίας, στην καρδιά της εργατικής τάξης. Η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και της αριστεράς διδάσκει ότι στους ήρωές μας δεν συγκαταλέγεται ο Κάουτσκι αλλά ο Λίμπκνεχτ· όχι αυτοί που μιλούσαν εξ ονόματος των συμφερόντων του έθνους, της προστασίας των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του έθνους αλλά αυτοί που πήγαν κόντρα στο ρεύμα, εναντιώθηκαν στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό τον φασισμό και τον ρατσισμό με αντίτιμο την ίδια τους ζωή.

Να απαιτήσουμε τώρα:

Το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διέλευση των προσφύγων και των μεταναστών, την παροχή κάθε σχετικής βοήθειας για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Να σπάσουμε τον κυρίαρχο εθνικισμό και ρατσισμό που καλλιεργεί η αστική τάξη και η κυβέρνηση.

Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές, στο εμπόριο όπλων, στις πρόβες πολέμου. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, απεμπλοκή από τον αντιδραστικό άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Μόνο η Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, μπορεί να αυξήσει τον πληθυσμό της, να τον θρέψει, να τον στεγάσει και να παρέχει δουλειά με δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση. Να εξασφαλίσει την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο.

7.3.2020

Η ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης Ανασύνταξη