[2020-04-06] 7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία του λαού

7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο καπιταλισμός είναι άρρωστος!

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για δημόσια, δωρεάν υγεία.

 

Δεν θα «Μείνουμε σπίτι» περιμένοντας να πεθάνουμε. Δεν έχουμε ευθύνη για την κατάσταση του συστήματος υγείας, για την εξάπλωση της επιδημίας, για τους θανάτους. Ένοχος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Καμιά ομοψυχία μ’ αυτούς που μπουκώνουν με εκατομμύρια τους καπιταλιστές, που διασώζουν τράπεζες την ίδια ώρα που διαλύουν το σύστημα υγείας και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που μας οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αναρτούμε την ανακοίνωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ως ημέρα πανελλαδικής δράσης στις 7 Απριλίου. Συμμετέχουμε με όποιον πρόσφορο τρόπο (δημοσιεύσεις συμμετοχής και συμπαράστασης, ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των τοπικών νοσοκομειακών συλλόγων, δράσεις με αυτο-οργάνωση μέσω διαδικτύου, ανάρτηση πανό κ.λ.π.) και εκδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο υγειονομικό προσωπικό.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.)

 

7 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα Υγείας - Μέρα πανελλαδικής δράσης

Αθήνα 2 Απριλίου 2020

Α.Π: 10221

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΟΕΝΓΕ

 

Δείτε και τη συνέντευξη του Δ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. την 1η Απριλίου εδώ.