[2016-10-20] Αντιπολεμικό-Αντιϊμπεριαλιστικό-Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, Πέμπτη 20 Οκτώβρη, 6μμ, Προπύλαια

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Να ηττηθεί το μέτωπο ΗΠΑ-ISIS-NATO-EE!

Το προσφυγικό κύμα των τελευταίων ετών είναι αποτέλεσμα της λυσσασμένης επίθεσης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή. Μετά την διάλυση του Αφγανιστάν και του Ιράκ και την αδυναμία επέμβασης στο Ιράν, σειρά πήρε η Συρία. Το ISIS είναι η εμπροσθοφυλακή αυτού του πολέμου, ο οποίος στηρίζεται πολιτικά-οικονομικά-στρατιωτικά από όλη τη Δύση, δηλαδή από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η εκστρατεία αυτή στηρίζεται ολόψυχα από το ελληνικό κεφάλαιο και τις ελληνικές κυβερνήσεις. Υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους ΑΝΕΛ, από την ΝΔ, από το ΠΟΤΑΜΙ, από την Ένωση Κεντρώων, από το ΠΑΣΟΚ και την Χρυσή Αυγή.

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο και συμμέτοχο στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος των προσφύγων.

Τα πογκρόμ που οργανώνονται από νεοναζί και ακροδεξιούς στις πόλεις, στα νησιά (π.χ. Χίος) και στα κέντρα φιλοξενίας γίνονται με την ανοχή ή και την υποστήριξη της αστυνομίας. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεκάρα δεν δίνουν για τους ξεριζωμένους, γι αυτό δεν αντιδρούν στα τείχη που χτίζονται σε όλη την κεντρική Ευρώπη και κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, ούτε στις απαράδεκτες συνθήκες «φιλοξενίας» και μεταχείρισης των προσφύγων. Η Ελλάδα, όπως και η ΕΕ, δεν έχει κανένα σχέδιο για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης. Όλοι συντάσσονται με το σχέδιο διαμελισμού της Συρίας και διαγκωνίζονται για το μερίδιό τους, στηρίζουν τον πόλεμο. Επιφυλάσσουν στους πρόσφυγες ένα μέλλον εγκλωβισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εγκλεισμού σε κέντρα κράτησης για όσους περάσουν το Αιγαίο. Τέλος, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό δεν αποτελεί λύση, αλλά συμβιβασμό μεταξύ δυνάμεων που συμμαχούν με το ISIS και τις ΗΠΑ και επιδιώκουν μερίδιο από τη λεηλασία της Συρίας.

Πραγματική λύση στην προσφυγική κρίση είναι η λήξη του πολέμου στην Συρία και η ήττα των ΗΠΑ-ISIS-ΕΕ σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Ειρήνη στην περιοχή μπορεί να υπάρξει μόνο αν συντριβεί η πολεμική μηχανή της Δύσης. Για να επέλθει ειρήνευση και επαναπατρισμός των προσφύγων πρέπει να κερδίσουν οι δυνάμεις που σήμερα πολεμάνε με συνέπεια ενάντια στις HΠΑ και το ISIS στην περιοχή, δηλαδή ο Συριακός στρατός, οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ, οι δυνάμεις του στρατού του Ιράν, τα τμήματα των Κούρδων της Συρίας και οι δυνάμεις της Ρωσίας. Δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουμε ταυτόχρονα και τις ιδιαίτερες επιδιώξεις κάθε δύναμης απέναντι στους ανταγωνιστές της. Στο ζήτημα του πολέμου όμως δεν υπάρχει καμιά άλλη προοπτική για ειρήνη στην περιοχή. Στο έδαφος της Συρίας, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά άλλη δύναμη που να μπορεί να οργανώσει την άμυνα ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Η ήττα των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι προϋπόθεση για την ειρήνη, τον επαναπατρισμό των προσφύγων, την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων και την οργάνωση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Παλεύουμε μαζί με τους πρόσφυγες για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, διαβίωσης, εργασίας και εκπαίδευσης.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
  • Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό
  • Να ηττηθεί η συμμαχία ΗΠΑ-ISIS-EE-NATO που διαμελίζει την Συρία
  • Να γκρεμιστούν τα τείχη και οι φράχτες στην Ευρώπη που εμποδίζουν την διέλευση των προσφύγων
  • Να καταργηθούν τα κέντρα εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Οκτώβρης 2016