[2015-11-10] 12 Nοέμβρη Όλοι στην Απεργία

 

 • Για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 • Για την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών εφαρμοστικών νόμων
 • Για μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
 • Για έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.
 • Για να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες

  

Η ανατροπή της σημερινής κατάστασης προϋποθέτει την μετωπική σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη!

Η βάρβαρη ταξική πολιτική που συμπυκνώθηκε στη λέξη «μνημόνιο» είναι μονόδρομος για τους καπιταλιστές για να βγουν από την κρίση τους και να διαιωνίσουν την εξουσία τους.

Η πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια αναγκαστικά πρέπει να στοχεύει να στερήσει τα προνόμιά τους, να απαλλοτριώσει τις επιχειρήσεις και τον πλούτο τους, να συγκρουστεί και να ανατρέψει την εξουσία τους. Κατάργηση του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας κι έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

 

Καμία «ενδιάμεση» λύση δεν μπορεί να υπάρξει, καμία φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., η οποία επιβάλει μια κατάσταση «μνημονίου διαρκείας» για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την ολοκληρωτική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του στις απαιτήσεις των δανειστών. Οι αυταπάτες για τη δυνατότητα μιας καλύτερης «συμφωνίας» αποδείχτηκαν καταστροφικές. 

Να σηκώσουμε κεφάλι! Να απαντήσουμε στο σωστό ερωτημα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει περάσει πλέον στο αντίπαλο στρατόπεδο και ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων λεηλατώντας ότι απέμεινε από τις προηγούμενες επιδρομές: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση στα χρόνια για σύνταξη και η κατεδάφιση της εναπομείνασας κοινωνικής ασφάλισης, η φοροληστεία και φορολεηλασία, οι ομαδικές απολύσεις και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων βρίσκονται ξανά στην ημερήσια διάταξη.

Αυτή η στροφή οφείλεται στην ίδια τη φύση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ανεδαφικό του πρόγραμμα που φιλοδοξούσε να συμβιβάσει ασυμβίβαστα ταξικά συμφέροντα.

Σε συνθήκες κρίσης όμως, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: Ποια τάξη θα πληρώσει την κρίση; Και μέχρι σήμερα, η απάντηση που δόθηκε από όλες τις κυβερνήσεις είναι η ίδια: την κρίση θα πληρώσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την ακριβώς αντίθετη απάντηση: Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες. Οι εφοπλιστές που είναι συνταγματικά απαλλαγμένοι από τη φορολογία, η εκκλησία που είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη χώρα και πληρώνει ψίχουλα, οι τραπεζίτες που διοικούν τράπεζες που κρατιούνται στη ζωή με δημόσιο χρήμα που φορτώνεται στο χρέος, οι εργολάβοι που τσεπώνουν εκατομμύρια ευρώ από τα διόδια, οι βιομήχανοι που επιδοτούνται συστηματικά από τον δημόσιο κορβανά.

Με αυτούς πρέπει να συγκρουστούμε λοιπόν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, γιατί ο άλλος δρόμος είναι η συνεχιζόμενη μνημονιακή κόλαση.

 

Το εργατικό κίνημα δεν είναι νοσοκόμα του άρρωστου και σε βαθιά κρίση καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ο νεκροθάφτης του!

Για 5η συνεχή χρονιά χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και στερήσεων. Χωρίς δουλειά και εισόδημα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς θέρμανση και μην έχοντας τα στοιχειώδη αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται και τις εργασιακές τους σχέσεις να σμπαραλιάζονται. Χιλιάδες βρίσκονται κάτω από τη απειλή της απόλυσης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευλάβεια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η πολιτική αποτελεί το όραμά τους και θα αποτελεί την  μόνιμη πολιτική τους για το επόμενο διάστημα: φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, διαρκής φορολεηλασία και ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Αν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, η Τρόικα, το κουαρτέτο, οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι κυβερνήσεις τους, είναι τα διαρκή μνημόνια και οι πόλεμοι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τότε δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς! Ο αγώνας μας πρέπει να στραφεί εναντίον τους, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:

 

 • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους-ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
 • Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
 • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους
 • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
 • Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης
 • Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών  προς τις τράπεζες και την εφορία

 

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

     www.anasyntaxi.gr

 

 

 

 

Αναζήτηση

Γνώμες