[2015-06-20] Όλοι στο Σύνταγμα, Κυριακή 21 Ιούνη στις 7.00

   ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Δεν δεχόμαστε άλλες στερήσεις!

Στο δίλημμα πλήρης υποταγή ή ρήξη απαντάμε: Ρήξη εδώ και τώρα!

 Οι 4 μήνες που μεσολάβησαν από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, έδειξαν ότι το μνημόνιο δεν είναι απλά μια πολιτική επιλογή, αλλά η μοναδική επιλογή που έχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, και εφοπλιστές για να απαντήσουν στη διεθνή κρίση. Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του μνημονίου έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα αυτών που αποτελούν την άρχουσα τάξη της χώρας. Η περιβόητη «ρήξη», δεν είναι μόνο ρήξη με την ευρωζώνη και την  Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πρώτα απ’ όλα σημαίνει ρήξη με τα προνόμια των «συντεχνιών» που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, κάνουν πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία, φοροδιαφεύγουν συστηματικά και με το νόμο (π.χ. εφοπλιστές) και καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

 

 

Αυτό που βλέπουμε να γίνεται τώρα με την διαπραγμάτευση, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο ψηφίστηκε η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: βλέπουμε την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το πρόγραμμά της, για το οποίο ψηφίστηκε από το λαό και πήρε σαφέστατη εντολή να το υλοποιήσει και να μην συζητάει για τη διαγραφή του χρέους! Η κυβέρνηση άλλαξε εντελώς την ατζέντα!

 

Η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός κανένα συμφέρον δεν έχουν από μία συμφωνία που θα διαιωνίζει το μνημονιακό καθεστώς και θα παρατείνει τις στερήσεις τους για να σωθούν οι τράπεζες, οι καπιταλιστές και η ΟΝΕ. Αντίθετα, έχουν συμφέρον να ακολουθήσει η χώρα έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις, χωρίς εκμετάλλευση.

Να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την εφαρμογή των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων, να διεκδικήσουμε να υλοποιηθεί η λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων.

Οι βουλευτές του Σύριζα, οι πολιτικές συνιστώσες του Σύριζα και τα μέλη του που διαφωνούν με την γραμμή της διαπραγμάτευσης να πάρουν θέση ενάντια στον «έντιμο συμβιβασμό» και να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες. Το ίδιο ισχύει και για την εκτός Σύριζα Αριστερά (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) για καθένα εργαζόμενο, άνεργο, αγρότη, συνταξιούχο, φοιτητή που αντιλαβάνεται το αδιέξοδο. Οι δυνάμεις αυτές πρέπει άμεσα να συναντηθούν, να καθορίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, παίρνοντας θαρραλέες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της κατάργησης των μνημονίων και της διαγραφής του χρέους.

 

-Όχι στο σχέδιο των 47 σελίδων της κυβέρνησης προς την τρόικα

- Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων

- Διαγραφή του δημόσιου χρέους(εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία)

- Εθνικοποίηση τραπεζών και  τομέων στρατηγικής σημασίας κάτω από εργατικό έλεγχο

- Έξοδος από ΕΕ-ΟΝΕ.

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

 

 

 

Αναζήτηση

Γνώμες